dinsdag 21 juni 2011

Te snel klaarkomen: 5 tips om vroegtijdige ejaculatie te voorkomen

Hoewel een vroegtijdige ejaculatie of voortijdige zaadlozing één van de meest voorkomende seksuele problemen bij een man is, betekent het nog niet dat het makkelijk is om over te praten. Gelukkig is te snel klaarkomen goed te verhelpen. Van alle mannen die bereid zijn om er tijd en moeite in te steken, zal 80 tot 90% de klachten van een vroegtijdige ejaculatie zien afnemen.

Te snel klaarkomen tip 1: Oefenen, oefenen en nog eens oefenen

Je eigen lichaam leren kennen is de eerste stap om het langer vol te houden. Wees comfortabel met je eigen lichaam met al zijn sensaties en prikkelingen die kunnen leiden tot een orgasme.
Dit zorgt er voor dat je beter weet wanneer je klaar gaat komen, zodat je nog iets kunt doen om een zaadlozing te voorkomen.
De “stop en start” methode werkt heel goed om een vroegtijdige ejaculatie te voorkomen: Je brengt jezelf dicht bij een orgasme, zonder daadwerkelijk klaar te komen. Doe vervolgens niets – raak ook je penis niet aan – en ga weer verder zodra het gevoel weer is afgenomen. Herhaal dit een aantal keer. Natuurlijk kun je dit ook doen met je partner.

Te snel klaarkomen tip 2: Met ademhaling je orgasme en zaadlozing controleren

Veel mensen weten het niet, maar met de juiste ademhaling kun je een orgasme – en dus ook een voortijdige / vroegtijdige ejaculatie – controleren. Dit werkt omdat je met een paar diepe zuchten je lichaam tot rust kunt brengen. Oefen regelmatig met ademhaling om het verschil te voelen. Aangezien deze techniek voor ieder lichaam anders is, moet je het zelf proberen en is het lastig om een generieke methode te formuleren.

Te snel klaarkomen tip 3: Communicatie met jouw partner

Communicatie is een andere sleutel tot langdurige seks. Laat je partner weten wanneer je bijna klaarkomt en een zaadlozing plaats gaat vinden. Gebruik eventueel duidelijke verbale termen als ’start’, ’stop’, ‘meer’ etc. aangezien non-verbale signalen makkelijk verkeerd opgevat kunnen worden.

Te snel klaarkomen tip 4: Gebruik speciale crème om een vroegtijdige zaadlozing te voorkomen

Er zijn speciale crèmes op de markt die er voor zorgen dat je eikel minder gevoelig is. Hierdoor zul je minder snel klaarkomen en kun je voorkomen dat je een voortijdige zaadlozing krijgt. Een goed voorbeeld van zo’n verdovende zalf is Emla crème.

Te snel klaarkomen tip 5: Train je bekken spieren bij ejaculatieproblemen

Je bekken spieren gebruik je onder andere om plassen te controleren. Als je deze spieren goed traint, dan kun je klaarkomen – of liever gezegd ejaculeren, maar gewoon doorgaan met seks. Deze techniek wordt ook gebruikt bij Tantra: Als je klaarkomt dan span je de bekkenspieren zo hard mogelijk (alsof je wilt stoppen met plassen). Hou je lang genoeg vol – meestal een seconde of 10 – dan blijf je stijf en kun je doorgaan met seks zonder voortijdig klaar te komen. Door dit regelmatig te doen train je jouw bekken spieren en kun je meerdere keren achter elkaar klaarkomen

UPDATE: Nieuw medicijn tegen te snel klaarkomen en een vroegtijdige zaadlozing: Priligy

Er is een nieuw officieel medicijn op de markt gebracht tegen premature ejaculatie met de naam Priligy. Dit pilletje bevat de stof dapoxetine die er voor zorgt dat je niet vroegtijdig klaarkomt, geen gefrustreerd gevoel meer hebt en meer kunt genieten van seks. In Zweden en Denemarken is Priligy al een paar maanden op de markt.

Priligy tegen voortijdige ejaculatie bestellen zonder recept

Sinds kort is dit medicijn ook in Nederland te bestellen via een veilige Europese internetapotheek. Je kunt online Priligy bestellen door middel van een consult bij een online arts. Deze controleert of er geen wisselwerking is met de medicatie die je eventueel op dit moment slikt. Wij verwijzen enkel en alleen naar internetapotheken die gegarandeerd de echte en originele versie leveren, welke je hier kunt vinden op Gezondenzo: Overzicht internetapotheken uit de EU waar Priligy te bestellen is zonder recept.
Priligy versus Emla bij een voortijdige ejaculatie
De ervaringen van de meeste gebruikers van Emla zijn positief. Zelfs na het verschijnen van het officiële medicijn Priligy blijven velen zweren bij Emla crème als het beste middel voor het uitstellen van een zaadlozing:
 • Prijs – Emla is veel goedkoper dan Priligy aangezien je heel weinig uit een tube gebruikt per keer (maximaal 30 euro voor een tube versus 3 pillen Priligy voor minimaal 50 euro)
 • Snelle werking – Emla werkt ongeveer na 10 tot 15 minuten intrekken, waar Priligy minimaal 1 tot 3 uur voor seks ingenomen moet worden
 • Betrouwbaarheid – Emla werkt voor zover nu bekend is bij meer mannen met premature ejaculatie dan Priligy om de zaadlozing uit te stellen.
Maar natuurlijk is elk lichaam anders, dus voor sommige mensen zal Priligy wellicht wel beter werken tegen voortijdige ejaculatieproblemen dan Emla creme. Als jij hier ervaring mee hebt, laat het dan vooral weten in een reactie hieronder! Maar vooralsnog raden wij Emla aan boven het veel te dure Priligy als je last hebt van een voortijdige ejaculatie / vroegtijdige zaadlozing.

4 opmerkingen:

 1. I appreciated your distinguished way of writing this post for sexual life....
  vroegtijdige ejaculatie voorkomen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen